Informatie 

Er is veel te lezen op internet over windmolens. We hebben hier alvast een kleine selectie voor jou gemaakt. Ga zelf ook op onderzoek uit. Het is niet voor niks dat  veel inwoners in Nederland en daarbuiten strijden tegen windmolens vlakbij de wijken. Lees en luister ook naar ervaringen van bewoners die al te maken hebben met windmolens.

 

Lees hier een artikel uit het medisch contact van huisarts Sylvia van Manen over impact van gezondheid:

https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/windmolens-maken-wel-degelijk-ziek.htm#:~:text=Een%20substantieel%20deel%20van%20omwonenden,en%20angstgevoelens%20samengaand%20met%20de

 

Lees meer over het artsen collectief  Windwiki. Dit  is een initiatief van onder anderen uroloog Erich Taubert, kinder- en jeugdpsychiater Simone Brands, cardioloog Jeroen Bucx en huisarts Sylvia van Manen. 

https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/nieuwsartikel/artsencollectief-verzet-zich-tegen-windturbines.htm

https://www.windwiki.nl/

 

Lees hier een bericht uit de Telegraaf met reacties van klinisch fysicus en audioloog Jan de Laat en KNO-heelkunde Louw Feenstra:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/988102930/windturbines-het-nieuwe-asbest

 

Lees en luister hier de reportage van argos: "Wakker van de windmolens". Hier komen o.a. bewoners en een audioloog aan het woord. 

https://www.vpro.nl/argos/lees/onderwerpen/windmolens/2020/onhoorbaar-geluid-schadelijk-voor-gezondheid.html

 

Lees hier meer over  over impact gezondheid:

https://www.mijngezondheidsgids.nl/overige/zorg-algemeen/windmolens-schadelijk-voor-de-gezondheid/

https://www.groen-inzicht.nl/onderzoek/impact-van-windturbines-op-gezondheid-internationaal-steeds-meer-waarschuwingen/

http://en.friends-against-wind.org/health/impact-of-wind-turbines-on-suicide

 

Lees hier stroomnet kan het niet aan:

https://www.nu.nl/economie/6169737/stroomnet-in-gelderland-op-meerdere-plaatsen-vol-ook-elders-knelpunten.html

Onderzoek in opdracht van de gemeente

Het college van de gemeente Nijkerk laat onderzoek doen waar en hoe minimaal 2 windturbines en maximaal 40 hectare zonneveld kunnen komen. Hiervoor hebben ze een bedrijf in de hand genomen die dit onderzoek moet uitvoeren. Het mag duidelijk zijn dat dit onderzoek andere uitkomsten oplevert dan onderzoek waarbij buurtbewoners of artsen opdrachtgever zijn.

https://nijkerk.bestuurlijkeinformatie.nl/Reports/Document/7b8b4285-8620-49e2-9a2d-035f7d81c5c5?documentId=b6e13d73-9244-4f63-909f-955557362fa3

Onderzoek door de industrie

De energiecooperaties en de windindustrie steken enorm veel geld en energie in onderzoek naar de effecten van windturbines. Hoe onafhankelijk dit onderzoek is, laat zich raden. Er worden mooi vormgegeven en geruststellende conclusies getrokken. Neem bijvoorbeeld onderstaand plaatje van de windcentrale. We weten door alle berichtgevingen en ervaringsdeskundigen dat wat hier genoemd wordt qua decibel overlast niet correct is.

Maak jouw eigen website met JouwWeb