Overlast A28

Naast de plannen van windmolens hebben we nu al elke dag te maken met een niet functionerende geluidswal. Deze is door de komst van bedrijven een aantal jaar geleden "geknipt" ter hoogte van Van Duinkerken met als gevolg een enorm gapend gat waar je auto's voorbij ziet razen. Mede hierdoor staat de wijk continue bloot aan soms wel 80 decibel. Door middel van professioneel geluidsonderzoek kan bewezen worden dat de wal niet deugt en wat er nodig is om deze te laten functioneren. Hierbij zijn we reeds in dialoog met de gemeente en hebben we hulp gevraagd van de provincie.

Wist je dat?

Met de plannen van Rijkswaterstaat zal er op korte termijn nog een rijbaan bijkomen. Per rijrichting dus 6 banen totaal. Met als gevolg meer geluid en fijnstof in de wijk wat de gezondheid van mens en dier niet zal bevorderen.

Inmiddels heeft wethouder Harke Dijksterhuis (cu) ons beloofd zich hard te maken om de gemeenteraad ervan te overtuigen dat er een gedegen geluidsmeting moet komen voor een langere periode.

 

In 2018 is er een soortgelijk onderzoek gedaan maar niet correct uitgevoerd. De stichting zal er bij een nieuw onderzoek op toezien dat alles op de juiste wijze gedaan wordt met als inzicht dat de huidige wal niet voldoet en dat er iets aan de wal gedaan zal moeten worden.

 

Lees tips:

https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/stikken-langs-de-snelweg

https://gezondidee.mumc.nl/fijnstof-een-sluipmoordenaar

https://www.verkeerskunde.nl/artikel/continu-verkeerslawaai-is-schadelijker-dan-incidentele-geluidspieken

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb